Lajme

Helikopterit të Bryant i mungonte sistemi kryesor i paralajmërimit

Helikopteri që transportonte Kobe Bryant nuk kishte një sistem paralajmërimi të paralajmërimit për të paralajmëruar pilotin se ai ishte shumë afër tokës, por nuk është e qartë se do të kishte shmangur rrëzimin që vrau nëntë sepse piloti mund të ketë humbur kontrollin pasi avioni u fut në një mali i mbuluar me mjegull, thanë të martën hetuesit federalë.

Piloti Ara Zobayan ishte duke u ngjitur nga retë kur avionët bankare lanë dhe filluan një zbritje të papritur dhe të tmerrshme 366 metra që zgjati gati një minutë.

“Ky është një prejardhje mjaft e pjerrët me shpejtësi të lartë,” tha Jennifer Homendy e Bordit Kombëtar të Sigurisë së Transportit. “Ne e dimë se kjo ishte një përplasje me ndikim të lartë të energjisë.”

Avioni ishte i paprekur kur goditi në tokë, por ndikimi u përhap mbeturinat në më shumë se 150 metra. Mbetjet e viktimave përfundimtare u gjetën të martën dhe deri më tani mbetjet e Bryant, Zobayan dhe dy pasagjerë të tjerë janë identifikuar duke përdorur gjurmët e gishtërinjve.

Artikuj të ndërlidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close