LajmeLife Style

Njeriu që shpëton gjarpërinjtë nga njerëzit

Një King Cobra me gjatësi 16 metra i ngul sytë Rohit Giri. Ashtu siç fillon të largohet prej tij, Giri kap bishtin me ndihmën e një goditjeje. Gjarpri në kthim kthehet drejt tij dhe përpiqet të sulmojë.

Gjarpri ka zgjatur për një kohë në shtëpinë e një familjeje, dhe banorët e tij janë të tmerruar. Giri është aty për të shpëtuar gjarprin. Pas disa përpjekjeve, ai më në fund ia del mbanë dhe banorët e Kasarit, Pokhara, e falënderojnë që i shpëtoi nga ato që mund të kishin qenë një situatë vdekjeprurëse.

Kjo është bërë një rutinë për 21-vjeçarin Giri nga Davis Falls, Pokhara, sepse për katër vitet e kaluara ai ka qenë duke shpëtuar në mënyrë aktive si gjarpërinjtë helmues dhe jo të rrallë nga Kaski dhe rrethet përreth.

Një student i vitit të dytë universitar të biologjisë në Kampusin Prithvi Narayan, Giri i gjen gjarpërinjtë magjepsës. Ai ndjehet i tërhequr për ta, pavarësisht faktit që shumica janë zmbrapsur prej tyre. “Të shohësh njerëz të vrasin gjarpërinjtë më ka bërë gjithmonë të trishtuar.

Ndjeva se gjithmonë ekzistonte një mënyrë paqësore për t’i larguar ata nga vendbanimet njerëzore, pa i lënduar ata, “tha Giri. Ai dëshiron të shohë njerëzit dhe gjarpërinjtë që bashkëjetojnë së bashku.

Duke kujtuar sesi filloi dashuria e tij për ophidianët, Giri thotë se ishte një libër i veçantë që lexoi që e bëri atë të dashurohej me krijesat. Unë isha në klasën e gjashtë ose shtatë kur lexova një libër që kishte foto shumëngjyrëshe të gjarpërinjve. Që atëherë jam tërhequr drejt tyre, ”tha Giri.

Shpëtimi i tij i parë ishte katër vjet më parë, kur ai shpëtoi një viper gropë jeshile nga lagja e tij. Që atëherë, ai thotë se ka shpëtuar më shumë se 500 gjarpërinj, kryesisht nga Pokhara dhe disa nga zonat përreth.

Rohit Giri takes a photograph of a snake.
Rohit Giri takes a photograph of a snake.

Artikuj të ndërlidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close