Shëndeti

Shkencëtarët: Gjithnjë të lodhur, harrues dhe budallenj

Për herë të parë, shkencëtarët paralajmërojnë për ndikimin e rritjes së emetimeve të gazrave serë në aftësinë njohëse të njeriut, dhe hulumtimet tregojnë se deri në vitin 2100 do të ketë katër ose pesë herë më shumë CO2 në ajër.

Shkencëtarët kanë raportuar se një rritje e niveleve të emetimit të gazit serë që mund të shkaktojë një efekt serë mund të prekë njerëzit, duke i bërë njerëzit të lodhur, harrues dhe budallenj.

Lodhja e pasdites nga ata që punojnë brenda pa ventilim të duhur mund të bëhet një problem për të gjithë njerëzimin. Konkretisht, nivelet e dioksidit të karbonit rriten më shpejt kur ekziston oksigjen i pamjaftueshëm dhe kur ventilimi është i dobët; kjo është arsyeja pse ata që punojnë dhe mbeten brenda shtëpisë mund të jenë të parët që përjetojnë letargji, humbje energjie dhe plogështi.

Tags

Artikuj të ndërlidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund të lexoni
Close
Back to top button
Close
Close