Lajme

Skandali i Kuvendit: Të brendshme dhe sulm fizik ndaj një ministre

Diskutimi për ndryshimet në Ligjin për Planifikim dhe Ndërtim në Parlamentin serb sot buron nga një incident i mosmarrëveshjeve fizike midis ligjvënësve të Partisë Radikale Serbe (SRS) të Vojislav Seselj dhe Ministrit të Ndërtimit dhe Transportit Zorana Mihajlovic të qeverisjes SerbSp .

Për gati tre orë, Radikalët kanë akuzuar ministrin se është spiun dhe tradhtar, se punon kundër interesave të shtetit dhe është koha që Presidenti serb Aleksandar Vuçiq ta largojë atë nga qeveria. Ministri u nderua vazhdimisht me epitetet “hajdut” dhe brekë pambuku trëndafili iu dha gjithashtu për të kompletuar veshjet. Përgjigja e ministrit ishte se ishte një gënjeshtër e keqe radikale, e gdhendur në një flamur që ai tregoi nga vendi i ministrisë në parlament. Radikalët më pas grisën flamurin.

  • Ajo që u ankuan për Radikalët nuk mund ta përsëris, dhe pastaj tre deputetë të SRS-së, Vjerica Radeta, Filip Stojanovic dhe Ruzica Nikoliç, erdhën tek unë dhe më sulmuan. Kjo është e papranueshme. Si quhet kjo? Na vjen keq, çfarë tjetër do të na ndodhë të themi se ka pasur dhunë në Parlament, pyeti Mihajloviç duke thënë se ai do të vazhdojë të luftojë dhunën e çdo lloji, siç ai ka bërë deri më tani. (Reuters)
Tags

Artikuj të ndërlidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund të lexoni
Close
Back to top button
Close
Close