Shëndeti

Spitalet në Kinë, të gatshme për të dyshuarit nga CORONAVIRUS

Spitali Ebara në Ota Ward, Tokio, i cili do të pranojë pacientë të dyshuar se janë infektuar me një lloj të ri të koronavirusit, zbuloi përgatitjet e tij për shtyp të martën.

Midis japonezëve që kthehen nga Wuhan, Kinë, në një plan të rregulluar nga qeveria, kushdo që dyshohet se ka pneumoni të shkaktuar nga lloji i ri i koronavirusit, do të dërgohet me ambulancë në spital.

Spitali Ebara ka vendosur 11 shtretër në dhoma me presion negativ, të cilët kanë presion më të ulët atmosferik për të parandaluar rrjedhjen e ajrit. Pas pranimit të pacientëve përmes hyrjes së urgjencës, mjekët e veshur me veshje mbrojtëse dhe maska ​​do të konfirmojnë simptomat e pacientëve në një dhomë të ekzaminimit special në katin e parë, atëherë pacientët do të transportohen në dhomat e presionit negativ për trajtim. Fukumi Nakamura, shefi i departamentit të mjekësisë së brendshme për sëmundje infektive, tha, “Ne duam t’i përgjigjemi siç duhet simptomave të pacientëve.”

Qeveria metropolitane e Tokios ka vendosur të transportojë pacientët në Spitalin Ebara, Spitalin Toshima, Tokyo Metropolitane të Kancerit dhe Sëmundjeve Infektive Spitali Komagome dhe Spitali Metropolitane Tokuto Metropolitane. Një total prej afro 50 shtretërve që mund të përdoren për të trajtuar sëmundjet infektive janë siguruar në të katër spitalet, përfshirë në dhomat me presion negativ.

Një dhomë me presion negativ, ku pacientët që dyshohen nga një lloj i ri i koronavirusit, do të trajtohen, zbulohet në Spitalin Ebara në Ota Ward, Tokio, të martën.
Tags

Artikuj të ndërlidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close