LajmeShëndeti

Turqi, lokja 107-vjeçare fiton betejën kundër COVID-19

Kryemjeku i Spitalit në Stamboll, prof. dr. Özgür Yiğit, në deklaratën për Anadolu Agency (AA) tha se ashtu si gjithë bota edhe Turqia është ndikuar nga kjo pandemi, duke shtuar se për momentin janë duke luftuar me këtë sëmundje me metoda aktuale të kurimit.

“Tani kemi ilaçe efektive. Është i mundshëm shërimi nga kjo sëmundjeje nëse filloni trajtim të përshtatshëm me diagnoza të sakta”, u shpreh ai.

Ai më tutje vuri në dukje se ashtu siç është shprehur ministri turk i Shëndetësisë, Fahrettin Koca, “Izolimi, qëndrimi në shtëpi dhe mbrojtja nga distanca” është trajtimi më i mirë.

– “Askush mos të dalë nga shtëpia”

Ndërkohë stërnipi i 107-vjeçares Karadeniz, Çırağ tha se mosha e lokes së tij në letërnjoftim është 98 ndërsa mosha e saj e vërtetë është 107-vjeçare.

Artikuj të ndërlidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close