Lajme

U zbulua qendra mediatike e ndërtuar prej druri

Village Plaza, një strukturë në ndërtim e sipër në Fshatin e Atletëve në Chuo Ward, Tokio, për bashkëveprimin midis sportistëve që garojnë në Lojërat Olimpike dhe Paralimpike në Tokio 2020, u hap për anëtarët e shtypit të Mërkurën.

  Sipas komitetit organizues të Lojërave, rreth 40,000 pemë kedri dhe selvi të ofruara nga 63 qeveritë lokale do të përdoren për strukturën prej druri me një histori, që përmban një hapësirë ​​dyshemeje prej rreth 5.300 metrash katrorë.

  Një numër i shtyllave të strukturës që mbajnë shenjën e origjinës së bashku me tavanin dhe pjesën e brendshme ishin midis fushave të treguara për anëtarët e mediave.

  Pajisja do të prishet pasi Lojërat dhe qeveritë lokale do të përdorin drurin për ndërtimin e objekteve publike dhe qëllime të tjera.

Një ceremoni mirëseardhjeje për atletët do të mbahet në Village Plaza, i cili do të shërbejë gjithashtu si një qendër mediatike për intervista dhe aktivitete të tjera. Një dyqan me produkte të ndryshme, një dyqan lulesh dhe një kafene gjithashtu do të vendoset atje për atletët dhe blerësit.

Fshati i Atletëve mbulon një sipërfaqe prej rreth 44 hektarë, dhe ndërtimi i kompleksit të banesave me 21 ndërtesa, kryesisht për atletët, përfundoi në fund të vitit të kaluar. Ndërtimi aktualisht është duke u zhvilluar në një strukturë që përfshin një palestër dhe një klinikë, si dhe një dhomë ngrënie kryesore për atletët.

Tags

Artikuj të ndërlidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close